File de somon cu sparanghel. 🥰Thermomix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Am folosit reteta de “File de somon cu hrisca si sparanghel” de pe Cookidoo. Se poate gati cu hrisca sau fara, depinde de preferinte.

Ingrediente:
1 linguriță coajă de portocală
100 g zeamă de portocală (cca. 1 portocală)
30 g miere
¼ linguriță pastă de wasabi, după gust (optional)
10 – 12 fire ierburi aromate proaspete, în amestec, doar frunzele (ex. pătrunjel, mărar, coriandru)
400 g file de somon proaspăt, fără piele, (cca. 4 fileuri)
1 – 2 prize sare fină, plus după gust
1 – 2 prize piper negru proaspăt măcinat, plus după gust
500 g sparanghel verde, curățat (vezi recomandare)
160 g praz, doar părțile albe, tăiat în sferturi (cca. 160 g)
20 g ulei de măsline extravirgin
20 g unt, nesărat sau sărat
300 g hrișcă
or 300 g orez cu bob lung, tip jasmine
100 g vin alb, sec
750 g apă
2 lingură concentrat pastă de legume
or 2 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
40 g suc de lămâie (cca.1 lămâie)
30 g semințe de dovleac
or 30 g semințe de floarea soarelui
100 g caju prăjit, nesărat (optional)
50 g brânză de capră, fărâmițată (opțional)

Contactează-ne!

Află și mai multe