File de somon cu sparanghel. ­čą░Thermomix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Am folosit reteta de ÔÇťFile de somon cu hrisca si sparanghelÔÇŁ de pe Cookidoo. Se poate gati cu hrisca sau fara, depinde de preferinte.

Ingrediente:
1 linguri╚Ť─â coaj─â de portocal─â
100 g zeam─â de portocal─â (cca. 1 portocal─â)
30 g miere
┬╝ linguri╚Ť─â past─â de wasabi, dup─â gust (optional)
10 – 12 fire ierburi aromate proaspete, ├«n amestec, doar frunzele (ex. p─âtrunjel, m─ârar, coriandru)
400 g file de somon proasp─ât, f─âr─â piele, (cca. 4 fileuri)
1 – 2 prize sare fin─â, plus dup─â gust
1 – 2 prize piper negru proasp─ât m─âcinat, plus dup─â gust
500 g sparanghel verde, cur─â╚Ťat (vezi recomandare)
160 g praz, doar p─âr╚Ťile albe, t─âiat ├«n sferturi (cca. 160 g)
20 g ulei de m─âsline extravirgin
20 g unt, nes─ârat sau s─ârat
300 g hrișcă
or 300 g orez cu bob lung, tip jasmine
100 g vin alb, sec
750 g ap─â
2 lingur─â concentrat past─â de legume
or 2 cub de concentrat vegetal (pentru 0,5 l)
40 g suc de lămâie (cca.1 lămâie)
30 g semin╚Ťe de dovleac
or 30 g semin╚Ťe de floarea soarelui
100 g caju pr─âjit, nes─ârat (optional)
50 g br├ónz─â de capr─â, f─âr├ómi╚Ťat─â (op╚Ťional)

Contacteaz─â-ne!

Află și mai multe