Ingrediente pentru aluat:
300 g faina
150 g unt
90 g zahar
50 g nuca
1 ou
1 praf sare
Pentru umplutura:
1 galbenus pentru uns
30 g nuci maruntite pentru decor
600 g fructe
Mod de preparare:
Puneti nucile in bolul de mixare si mixari 5 sec./vit5. Apoi adauga peste ele faina, untul, sarea, zaharul, oul si esenta de vanilie si selectati 4 min./ functia de framantare.
Scoate aluatul din bolul de mixare, taie aluatul in doua parti egale si foarmeaza din ele 2 bile egale usor aplatizate.
Pune aluatul la frigider pentru aproximativ 30 min.
Scoate aluatul din frigider si intinde in forma de cerc cu diametru de 30-35 cm.
Transfera aluatul intins pe o tava de copt, adauga fructele in mijlocul cercului, lasand o margine goala de cca. 7-8 cm.
Ulterior trage marginile peste umplutura in asa fel incat mijlocul sa ramana neacoperit.
Ungeti marginile tartei cu un galbenus si presarati deasupra nuci maruntite.
Coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna! 😉
Eu și Thermomix, pentru tine!