Spaghettini cu usturoi, ulei și roșii cherry
Ingrediente
• 40 g parmezan, bucăți (2-3 cm)
• 1 fir pătrunjel proaspăt, frunzele spălate și zvântate
• 50 g ulei de măsline extravirgin
• 2 căței de usturoi
• 320 g paste lungi tip spaghettini
• 400 g roșii cherry, tăiate jumătăți
• 1 linguriță sare
• 1 fir busuioc proaspăt, frunzele spălate și zvântate
Preparare
1. Puneți în bol parmezanul și radeți 10 sec./viteza 10. Transferați într-un castronel și dați deoparte.
2. Fără a spăla bolul, puneți pătrunjelul și tocați 3 sec./viteza 8. Transferați în castronelul cu parmezan și dați deoparte.
3. Fără a spăla bolul, puneți uleiul de măsline extravirgin, usturoi și tocați 5 sec./viteza 7, apoi sotați 3 min./100°C/viteza 1. Între timp, pfierbeți pastele într-o oală mare cu multă apă, sărată din abundență, respectând timpul indicat pe ambalaj sau până devin al dente.
4. Adăugați în bol roșiile cherry, sarea și gătiți 3 min./100°C/sens antiorar/viteza 1.
5. Transferați sosul obținut într-un bol pentru servit.
6. Scurgeți pastele și puneți-le în bolul pentru servit, peste sos. Presărați deasupra parmezanul ras și patrunjelul tocat și amestecați bine. Decorați cu câteva frunze de busuioc.
7. Serviți pastele fierbinți.
